Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Otthon és szabadidő webáruház!    Email: info@otthon-szabadido.hu     Telefon: +36 30 8496680       H-P 09:00-15:00     

Kapcsolat

Racing Hungary Kft
4026 Debrecen
Honvéd u. 72
Telefonszám: +36308496680
Írjon nekünk

Hírek

arr3Gyermek játszószőnyeg – melyiket válasszam?A gyerekeknek játszaniuk kell. Élete első hónapjaitól. Ezáltal megismerik a világot és fejlesztik... arr3Hogyan kell biztonságosan használni a trambulint? A kerti trambulinokat használóknak, illetve azoknak, akik szeretnének vásárolni, gyakran... arr3BabakádakA baba első fürdetése nagy élmény mind neki, mind az újdonsült szüleinek. A gyermek félelme az... arr3Pedálos gokartok Ki ne emlékezne közülünk a gyerekek autóversenyeire? Általában a képzeletben, majd a számítógép... arr3Habszivacs szőnyegekA szülők – érthető módon – gyakran félnek kisgyermekük elesésétől, és ennek következtében... arr3Gamer székek – kényelem mindenekelőttA játék behúz és nyúlik. A percek egy másodperc alatt telnek el, az órák úgy telnek, mint a percek,...

Kezdőlap » Elektronika » Kis háztartási gépek » Gyümölcs szárítók

Elektronika / Gyümölcs szárítók


Ft
Ft

A terméket nem tartjuk raktáron! Vásárlás előtt érdeklődjön a várható szállítási időpontról! info@otthon-szabadido.hu

 

Ár 29 000 Ft

Új
Népszerű

A terméket nem tartjuk raktáron! Vásárlás előtt érdeklődjön a várható szállítási időpontról! info@otthon-szabadido.hu

 

Ár 3 125 Ft


A terméket nem tartjuk raktáron! Vásárlás előtt érdeklődjön a várható szállítási időpontról! info@otthon-szabadido.hu

 

Ár 22 750 Ft

Új
Népszerű

A terméket nem tartjuk raktáron! Vásárlás előtt érdeklődjön a várható szállítási időpontról! info@otthon-szabadido.hu

 

Ár 3 125 Ft

.

.

.

Gomba, gyümölcs és zöldség szárítók

Az élelmiszerek szárítását évezredek óta ismeri az emberiség. Régebben ezt a nap és a szél segítségével tették, később tűzhelyeket, sütőket használtak erre. Ma már nem csak a természet erőivel, vagy nagyanyáink otthoni módszereivel kell ezt megtennünk – modern technológiánk van hozzá.

A gombaszárító egy olyan berendezés, amelyre a legtöbben főleg az őszi szezonban emlékeznek, amikor hazahozzák erdei feltárásuk termését. De a szárító egész évben használható, nem csak szárított gomba készítésére. Gyümölcsöket, zöldségeket, gyógynövényeket és egyéb élelmiszereket is száríthat rajta.

Biztonságos és egészséges

A gombaszárító tökéletes megoldás azok számára, akik az otthoni termékeket részesítik előnyben a termékek tárolása helyett, értékelik a gyártási folyamatot minden szakaszban, és szeretik a bio, egészséges élelmiszereket. Gyümölcsök, zöldségek és egyéb termékek szárítása lehetővé teszi, hogy a víz akár 80%-át eltávolítsák, aminek köszönhetően olyan mikroorganizmusok fejlődnek ki bennük, amelyek rothadást vagy penészesedést okoznak. A megfelelő szárítás, vegyszerek használata nélkül megőrzi ízüket, természetes aromájukat és tápanyagaikat, vitaminjaikat és rostjaikat. Ugyanakkor az ilyen önfenntartás költsége alacsonyabb, mint az ilyen kész termékek vásárlása az üzletekben.

Gombaszárító építése

Manapság a gombák, zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények szárítása gyakran hagyományos sütőben történik. Az ilyen szárítás azonban egyenetlen lehet; az étel egyes részeken túl száraz lesz, máshol nem eléggé. Az élelmiszer-szárítók jelentik a megfelelő megoldást. A gomba-, gyümölcs- és egyéb termékek szárítógépe egy alapból áll, melyben egy fűtőtest, egy ventilátor és egy vezérlőpanel, egymás fölé helyezett sziták és egy szellőzővel ellátott fedél található. A levegőt felmelegítik, majd felfelé irányítják, ahol átfolyik a szárítósziták egymást követő szintjein. 5-6 darabnak kell lennie – egy eltérő szám megzavarhatja az egész folyamatot.

Mit és hogyan szárítsunk szárítógépben?

A legelterjedtebb "gombaszárító" elnevezés arra utal, hogy főként erre a célra használják, de alkalmazása ennél jóval szélesebb körű lehet; inkább gyümölcsök, zöldségek, gombák és gyógynövények szárítására szolgáló eszköz (de nem csak). Gyakori felhasználási terület a gyümölcs szárítása, amelyet például házi chipssé alakíthatunk, vagy később befőtt készíthetünk belőle. A szárított zöldségek vagy fűszernövények zúzás után felhasználhatók saját fűszerkeverékek összeállításához.

A termékeket szeletekre kell vágni, és egymás mellé kell helyezni a szitákra. A szárítószita házának átlátszónak kell lennie, hogy a folyamat felnyitása nélkül is látható legyen. A szárítósziták nyílásainak a szárítandó termékeknek megfelelő méretűnek kell lenniük - a kisebb darabok túl nagy nyílásokba eshetnek, és nem szabad elfelejteni, hogy a víz elvesztésével a gyümölcsök, zöldségek és különösen a gombák sokat veszítenek. kötetben. Attól függően, hogy mekkora mennyiségű zöldséget, gombát vagy gyümölcsöt tervezünk szárítani, vásárlás előtt érdemes egy megfelelően tágas szárítót választani; a kulcs itt a képernyő átmérője vagy felülete lesz.

A gyümölcsöket és zöldségeket meg kell mosni, lehetőleg meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A gombát jobb nem megmosni, hogy ne veszítse el az ízét, és a szárítási folyamat se tartson tovább, hanem törölje le és szeletelje fel. A szárítón a fűszernövényeket is száríthatja, egyenletesen eloszlatva a szitán, diót, tök- vagy napraforgómagot, sőt felvágottakat is. A száradási idő a termékek típusától és a készülék teljesítményétől függően változhat (általában néhány, ritkábban egy tucat óra).

Ami a gombát illeti, a szárításra a legjobb a gomba, a rókagomba, a vargánya, a babér vargánya, a morzsák és a sárkány. A gyümölcsök közül a legjobb szárítani az almát, körtét, szilvát, sárgabarackot, őszibarackot, valamint szőlőt, áfonyát és áfonyát. A szárításra különösen alkalmas zöldségek a zeller, a petrezselyem, a sárgarépa, a cékla vagy a póréhagyma. Általánosan ismertek a fűszerként gyakran használt szárított fűszernövények, mint a majoránna, a kakukkfű, a kömény, a koriander és a zsálya.

Mire kell figyelni vásárláskor?

- Hőmérsékletszabályozás és tartománya - a gyümölcsszárítónak 40-70 Celsius fokos szárítást kell lehetővé tennie. A magasabb hőmérséklet ronthatja az ízt és megfoszthatja a terméktől a vitaminokat, míg az alacsonyabb hőmérsékleten történő szárítás nem túl hatékony. A hőmérséklet szabályozása különböző termékek szárításához és a szárítási folyamat egyes szakaszainak beállításához szükséges.

- A készülék teljesítménye - az élelmiszer-szárítógép teljesítménye legalább 200 W legyen.

- A szárítás egyenletessége - ezt a ventilátor, a szárító szintszáma és a tálcákon lévő lyukak mérete biztosítja.

- Szárító kapacitása - a szita átmérője, a szárítandó sziták száma és a padlók magassága határozza meg.

- Képernyőház - a legjobb, ha átlátszó anyagból készül, a részei pontosan tapadnak egymáshoz, a kivehető elemek pedig mosogatógépben moshatók.

- Szárító rosták száma - a szárításra szolgáló rosták száma a leggyakoribb 5, vagy a szárításra szolgáló rosták száma 6, bár vannak olyanok, amelyeknél több vagy kevesebb. Ennek függvényében szeretnénk szárítani, átmérőjükhöz igazítani a sziták számát.

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

MjYxNTd