Kezdőlap » Elektronika » Kis háztartási gépek » Húsdarálók
A terméket nem tartjuk raktáron! Vásárlás előtt érdeklődjön a várható szállítási időpontról! info@otthon-szabadido.hu
.
.
.
Minden konyhában szüksége lesz egy modern darálóra – egy többfunkciós eszközre, amely számos konyhai tevékenységet megkönnyít, nem csak a hússal kapcsolatosakat. A vegetáriánusok számos praktikus felhasználási lehetőséget is találnak a darálónak.
És mindenki számára a húsdaráló magabiztosságot ad a saját készítésű ételek összetételében, amit az üzletekben vásárolt késztermékek nem garantálnak. És sok időt takarít meg. Tudni fogjuk, miből készül a darált hús, és szó szerint néhány percet vesz igénybe egy zöldségsaláta elkészítése.
A régi, kézi hajtókarral hajtott öntöttvas köszörűktől a modern csiszolók nagyon különböznek egymástól. Az elektromos borotva nem igényel erőt a felhasználótól, és mindenekelőtt időt takarít meg. Az elektromos gépek köszörülési hatásfoka, amelyek esetenként akár több kg/perc is képesek csiszolni, néhány pillanatra lerövidíti a munkaidőt. A boltokban kapható darálók eltérő teljesítményűek lehetnek - de ha jó minőségű modellt szeretnénk vásárolni, akkor otthoni használatra legalább 500 W teljesítményűt válasszunk, professzionális célokra, pl. a gasztronómiában pedig ez a teljesítmény legyen 1200 W vagy több. Egy jó húsdarálónak egy kilogrammnál többet kell belőle ledarálnia egy perc alatt, bár természetesen a lyukak átmérője is fontos. Ha a hús darálása tovább tart, az a tény, hogy
Ha a hús kemény, csont- vagy porcfoszlányokat tartalmaz, nagy teljesítmény mellett is előfordul, hogy a legjobb darálók mechanizmusában is beszorul egy darab. Ebben az esetben hasznos a "hátramenet" funkció, vagyis a görgetőkerék hátrameneti fokozata, amely lehetővé teszi az akadály eltávolítását és gyors visszatérést a munkához.
A húsdaráló háza lehet fém vagy műanyag. A fém nagyobb ellenállást biztosít a mechanikai sérülésekkel szemben, de növeli az egész eszköz súlyát. Kiválasztásnál az a legfontosabb, hogy milyen gyakran kívánja használni a húsdarálót. Ha ritkán, például havonta egyszer, egy műanyag ház is elegendő. Ha gyakrabban és rendszeresen, a fém jobb. Fontosabb, hogy milyen anyagból készül a csavar és a csiszolókamra: az ezekre az elemekre ható nagy erők miatt fémből, pl. acélból készüljenek, erre érdemes odafigyelni. A szűrőknek és a vágópengéknek mosogatógépben moshatónak kell lenniük. A borotva egyéb munkaelemeit meleg vízben, folyadékkal kell lemosni.
A gép funkcionalitása megnövekszik a megfelelő tartozékoknak és szűrőknek köszönhetően. A darálót legalább 3-4 szitakészlettel kell felszerelni, nemcsak a húshoz, hanem például a sajtokhoz is, azaz különböző hálóátmérőkkel és sűrűségükkel. Ha házi felvágottakat, például kolbászt szeretne készíteni, szüksége lesz egy hentesmellékletre. Valószínűleg gyakran használják a zöldségek csíkokra vagy szeletekre aprítására szolgáló tartozékokat, vagy burgonya- vagy paradicsomreszeléshez használt tartozékokat. És ha egzotikusabb konyhára vágyunk, húsdarálónk még egy speciális tartozékkal is rendelkezik a keleti ételekhez.